19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Cizrnový "guláš" s mletým hovězím masem

Název Množství a jednotka
libové hovězí mleté maso 250 g
sterilovaná nebo vařená cizrna 300 g
cibule 1 ks
rajčatový protlak 1 lžička
mletá sladká paprika 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na trošce olivového oleje dozlatova. Přidáme libové mleté hovězí maso překrájené na menší kousky a zprudka restujeme dozlatova, přitom vidličkou promícháváme, aby se maso oddělilo. Přidáme 2 lžičky mleté sladké papriky, lžičku drceného kmínu, lžičku rajčatového protlaku a promícháme. Do směsi vyklopíme plechovku cizrny, zalijeme asi 150 ml vývaru (nebo vody) a povaříme ještě 5 minut. Nakonec přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s bulgurem, kuskusem, rýží nebo těstovinami.


 


RECEPTY

Kuřecí prsa plněná špenátem a ricottou

Postup: Na lžíci másla necháme zpěnit najemno nasekaný česnek, přidáme baby špenát a... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorový čaj s citrónem

Postup: Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, bio citróny omyjeme, nakrájíme i s... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí slezanka (čalamáda)

Postup: Mrkev a celer očistíme, nastrouháme nahrubo, dáme do napařovacího hrnce a mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Postup: Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...